SEO για Bloggers: Ο Απόλυτος Οδηγός 

Να τρέχεις ένα blog απαιτεί αρκετό χρόνο.
– Έρευνα
– Ιδέες
– Κείμενα
– Εικόνες
και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει σκεφτείς όχι μόνο πώς να φέρεις νέο κόσμο στο blog σου αλλά και πώς να το κρατήσεις.

Και αυτό το παρατηρούμε συχνά, και ειδικά σε κοπέλες που είτε μόλις ξεκινάνε είτε κάνουν περισσότερο Youtube βίντεο, και παραμελούν την σελίδα τους.

Γι’ αυτό και λέμε πως είναι λίγες οι bloggers που εφαρμόζουν τις αναγκαίες τακτικές για να βελτιώσουν την ιστοσελίδα τους, δηλαδή να κάνουν SEO, εκτός και αν ο λόγος που κάνουν blogging είναι το SEO, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Πλήρης έλεγχο της ιστοσελίδας

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η σελίδα σας, είναι να τρέξετε έναν πλήρη έλεγχο a.k.a Website Audit.
Έτσι, μπορείτε να δείτε που υπάρχουν προβλήματα και τι χρειάζεται φτιάξιμο.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το Seo Site Checkup. Απλά εισάγετε το url και σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε τα αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με τα άλλα δωρεάν εργαλεία, έχει πρακτικές εξηγήσεις, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς τι σημαίνει το κάθε πράγμα.

Mobile Friendly 

Φροντίζουμε η σελίδα να είναι mobile friendly. Μπορείτε να τρέξετε το τεστ στην σελίδα της Google.
Η τελευταία αναβάθμιση του αλγόριθμου της Google, δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο των σελίδων που είναι βελτιστοποιημένες για χρήση από κινητό.
Αν χρησιμοποιείτε WordPress, εδώ μπορείτε να βρείτε 65+ δωρεάν θέματα που είναι mobile friendly ή και να αγοράσετε από σελίδες όπως το themeforest.

Πιστοποιητικό SSL (Δωρεάν)

Η δωρεάν λύση, έρχεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Internet Security Research Group (ISRG).
Βέβαια, αν θέλετε να αγοράσετε, υπάρχουν αρκετά διαπιστευμένοι πάροχοι πιστοποιητικών SSL και από τις κορυφαίες εταιρίες είναι:
Symantec
GeoTrust

Comodo
Go Daddy
Thawte

Τίτλος σελίδας (συν 1 tip) 

Βελτιώνουμε πάντα τον τίτλο της σελίδας. Ο τίτλος της σελίδας, είναι η διαφήμισή σας στο Google.
Ο τίτλος πρέπει να είναι έτσι γραμμένος, ώστε να θέλει ο χρήστης να κάνει κλικ. Έτσι ανεβάζετε και το CTR (Click-through rate).
Αν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα WordPress, εγκαταστήστε το Yoast SEO Plugin, είναι δωρεάν.

Tip: Ανανεώστε το περιεχόμενο της σελίδα και κάντε repost ξανά, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι που ψάχνουν μια πληροφορία ή review, αναζητάνε κάτι που έχει γραφτεί πρόσφατα. Η ημερομηνία δίπλα στην περιγραφή, τραβάει τα clicks.

Ξεκινάμε το άρθρο με σωστό <H1>

Χρησιμοποιούμε πάντα επικεφαλίδα H1 όταν γράφουμε ένα blog post αφού είναι αυτή που υποδεικνύει το θέμα του άρθρου και έρευνα έχει δείξει πώς ένα σωστό H1, βοηθάει στην βελτίωση της κατάταξης.
Μην χρησιμοποιείτε πάνω από μία φορά την επικεφαλίδα H1 και να βάζετε την πιο σημαντική λέξη-κλειδή του άρθρου.

Δεν αφήνουμε κενό το alt text της εικόνας

Δεν ξεχνάμε ποτέ να μαρκάρουμε της εικόνες που έχουμε με την σωστή ονομασία. Το alt tag δεν πρέπει να είναι ποτέ κενό αφού οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να δουν την εικόνα αλλά μπορούν να διαβάσουν το alt tag.

Έτσι, όλες οι εικόνες, μπορούν να βρεθούμε στα αποτελέσματα των εικόνων στο Google, και να φέρουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην σελίδα σας.

Βελτιώνουμε το μέγεθος εικόνας…

…και όταν μιλάμε για εικόνες με μεγάλο μέγεθος, αυξάνουν το χρόνο που φορτώνει μια σελίδα.
Η Google δίνει μεγάλη σημασία στο χρόνο φόρτισης μιας σελίδας και η υπομονή των επισκεπτών διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα, και αν η σελίδα σας αργεί να φορτίσει – ο επισκέπτης χάνει την υπομονή και φεύγει!

Γιαυτό χρησιμοποιούμε ένα από τα πολλά δωρεάν εργαλεία ώστε να μειώσουμε το μέγεθος εικόνας. Ένα αγαπημένο μας, είναι το tinypng.


Προς το παρών, εφαρμόστε αυτά και εμείς θα ανανεώσουμε και πάλι τον οδηγό SEO για bloggers με καινούργια πράγματα.
Μείνετε συντονισμένοι.

Υ.Γ. Θα μας βοηθούσε πολύ αν αφήνατε κάποιο σχόλιο σχετικά με το πώς σας φάνηκαν τα tips.

1 Comment

  1. θα μπορούσαμε να πούμε στον τίτλο της σελίδας ότι και το descritpion παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς και με βάση αυτό θα πάρουμε εάν τραβήξει τον χρήστη το click. Ακόμη στο h1 section θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την γενικότερα καλή διάταξη της σελίδας με h tags . Τέλος αυτό που έχω παρατηρήσει με τα χρόνια είναι ότι μεγάλο ρόλο παίζουν και τα inbound links καθώς και βελτιώνουν κατάταξη ιστοσελίδας αλλά και μπορεί να μας αποφέρουν πολλά χρήσιμα reactions του χρήστη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment